Si

Rrjeti, përmes përvojave të fituara gjatë viteve nga çdo Shoqatë pjesëmarrëse, është në gjendje për të bashkëvepruar në nivele të ndryshme me të gjitha strukturat e përfshira në menaxhimin e rasteve të raportuara.

Këto raste përfshijnë të miturit ose pacientë të rinj që sapo kanë kaluar moshën madhore.

Çdo gjë funksionon përmes një softwari të krijuar posaçërisht për të lëhtësuar procesin e komunikimit të brendshëm, duke dokumentuar të gjitha fazat, percaktimin e rasteve, nevojën për koordinim midis shoqatave dhe nevojatë e ndryshme të natyres mjekësore.

Falë interesimit të Ambasadave, Konsullatave, mjekëve dhe spitaleve, Forcave të armatosura, Shoqatave lokale dhe Qendres Guariamoli (e caktuar posaçërisht për zyrat jashtë vendit dhe menaxhohet nga shoqatat lokale në bashkëpunim me Guariamoli) mbledhen raportet e rasteve të pashërueshme në vendin e tyre (dokumentacion përkatës te çertifikuar nga spitalet lokale).

Këto raporte dërgohen menjëherë shoqatave te Rrjeti nëpërmjet një email të veçantë, i shoqëruar nga të gjitha të dhënat paraprake mjekësore, (DMP) të nevojshme për të kryer një diagnozë të duhur në Spitalet italiane (shikoj cilat).

Shoqata që së pari kontrollon disponueshmërinë e fondeve (interesohet direkt ne Rajon (Komune) përgjegjës për spitalin e zgjedhur) dhe disponueshmërinë e spitalit duke marrë përgjegjësinë për pacientin, kështu lejon Shoqatave tjera të interesohen për një rast tjetër pa humbur kohë për të njejtin pacient.

Më pas e njëjta Shoqatë do të kontaktojë të gjitha strukturat përgjegjëse për lëshimin e dokumenteve të nevojshme për ardhjen dhe menaxhimin e pacientit (Departamentin e Shëndetësisë për shërim, rajon dhe/ose subjekte të tjera për financimin e ndërhyrjes humanitare, Ambasadat dhe Konsullatat për lëshimin e vizave për Itali, ) objektet e strehimit , në rast të mungesës së burimeve në qytetin ku ndodhet strehimi, kontakte me shoqatat e tjera për menaxhimin e koordinuar të transportit, etj).

Gjatë hospitalizimit vullnetarët e Shoqatave marrin përgjegjësine që të shoqerojnë pacientet për nevojat e tyre të përditshme, përveç dokumentimit te procesit te trajtimit të leshuar nga mjekët, kujdesen që prinderit të jenë të informuar për evoluimin e trajtimit në vazhdim.
Në fund të hospitalizimit, pacienti dhe prindi janë të mirëpritur falas në objektet e pritjes së saj, ose në qendra të tjera të përshtatshme për të gjithë periudhën e nevojshme për shërim, pas së cilës rregullohen të gjitha dokumentat e nevojshme për t'u kthyer në shtëpi.

Në bashkëpunim me mjekët italianë, hartohet një kalendar i kontrolleve ciklike në sistemin e kompjuterit, memorizohet dhe shfaqet në kohën e duhur, në formën e paralajmërimit për ri-kthim në itali për kontrollet e programuara, që kërkon përgatitjen e procedures përsëri.

Pastaj nuk mungojnë kontakte "informale" të shoqatave për të kontrolluar gjendjen e shëndetit te pacientëve, ti urojn për ditëlindje (qe sistemi ja kujton çdo Shoqate duke i informuar paraprakishtë me një mesazh të veçantë) ose ndonjëherë, lajmërim nga ana e prindërve për ndonjë shqetësim shëndetsorë të femijës qe eventualisht shfaqetë.

Në këtë rast konsultohet gjithmonë mjeku italian së bashku me kolegun jashtë vendit për të marrë hapat e duhur, dhe nëse është nevoja, Shoqata do të organizojë arritjen e pacientit në mënyrë më të shpejt të mundur në itali.

Në këtë kontekst operativ dhe për të gjithë mjaft e qartë nga pikëpamja e menaxhimit dhe rregullave sipas marrëveshjes, ligjit, dekreteve dhe mënyrën e deklaruar dhe formalizuar, janë shkaktuar nganjëherë vështirësi ne minutin e fundit apo emergjenca, prandaj Rrjeti duke u koordinuar me burimet e disponueshme, vepron gjithmone sipas ligjit, duku perdorur strukturat edhe ne nivelin shtetërorë Italian dhe jashtë vendit për të ndihmuar dhe për të lehtësuar menaxhimin e rastit duke u bazuar në besueshmerin e Guariamolit dhe Shoqatave pjesëmarrëse

Dhe nuk është e tepërt të thuhet se pa ndihmën e këtyre, ne nuk do të mund të benim shumë për këto raste shumë të vecanta.

 
Spitale
Të renditura sipas numrit të pacientëve të mirëpritur
Ospedale Pediatrico Bambino Gesů Roma Ospedale Pediatrico Bambino Gesů Roma (150 ricoveri)
Viale Ferdinando Baldelli, 41 - 00146 Roma (RM)
Lazio - Italia
Tel.+39 06 68591
www.ospedalebambinogesu.it
Ospedale Gaslini Ospedale Gaslini (148 ricoveri)
largo G. Gaslini, 5 - 16143 Genova (GE)
Liguria - Italia
Tel.+39 010 56361
www.cuoregaslini.it
Ospedale Gemelli Ospedale Gemelli (114 ricoveri)
Largo Agostino Gemelli 8 - 00168 Roma (RM)
Lazio - Italia
www.policlinicogemelli.it
Istituto Ortopedico Rizzoli Istituto Ortopedico Rizzoli (79 ricoveri)
Via Pupilli, 1 - 40136 Bologna (BO)
Emilia Romagna - Italia
Tel.+39 051 6366111
Ospedale S. Orsola-Malpighi Ospedale S. Orsola-Malpighi (65 ricoveri)
Via Massarenti, 11 - 40138 Bologna (BO)
Emilia Romagna - Italia
Tel.+39 051 6363111
www.aosp.bo.it/
IRCCS Ospedale Casa Sollievo della Sofferenza IRCCS Ospedale Casa Sollievo della Sofferenza (62 ricoveri)
Viale Cappuccini, 1 - 71013 San Giovanni Rotondo (FG)
Puglia - Italia
Tel.+39 0882 4101
www.operapadrepio.it
Ospedale Infantile Burlo Garofolo Ospedale Infantile Burlo Garofolo (62 ricoveri)
via dell'Istria, 65/1 - 34137 Trieste (TS)
Friuli Venezia Giulia - Italia
Tel.+39 040 3785 1111
www.burlo.trieste.it
Ospedale Verona Ospedale Verona (51 ricoveri)
P.le A. Stefani, 1 - 37126 Verona (VR)
Veneto - Italia
Tel.+39 045 812 11 11
Azienda Ospedaliero Universitaria Consorziale Policlinico di Bari Azienda Ospedaliero Universitaria Consorziale Policlinico di Bari (27 ricoveri)
Piazza Giulio Cesare 11 - 70124 Bari (BA)
Puglia - Italia
Tel.080/5593190
Ospedali Riuniti Ancona Ospedali Riuniti Ancona (27 ricoveri)
via Conca, 71 - 60126 Ancona (AN)
Marche - Italia
Tel.071 5961
Ospedale Santa Maria delle Croci Ospedale Santa Maria delle Croci (22 ricoveri)
Viale Vincenzo Randi - 48121 Ravenna (RA)
Emilia Romagna - Italia
Tel.0544 285111
www.ausl.ra.it/index.php
Ospedale Guglielmo da Saliceto -Dip.Mat.inf.UO pediatria Ospedale Guglielmo da Saliceto -Dip.Mat.inf.UO pediatria (15 ricoveri)
Via Taverna, 49 - 29121 Piacenza (PC)
Emilia Romagna - Italia
Tel.0523.303123
www.ausl.pc.it/
Ospedale Padova Ospedale Padova (15 ricoveri)
Via Giustiniani, 2 - 35128 Padova (PD)
Veneto - Italia
Tel.+39 049 8212718
www.sanita.padova.it/
Ospedale Fiorenzuola d'Arda Ospedale Fiorenzuola d'Arda (11 ricoveri)
Via Roma n. 6 - 29017 Fiorenzuola d'Arda (PC)
Emilia Romagna - Italia
Tel.+39 0523 9890
www.ausl.pc.it
Ospedale Faenza Ospedale Faenza (9 ricoveri)
viale Stradone 9 - 48018 Faenza (RA)
Emilia Romagna - Italia
Tel.0546 601111
Arcispedale Sant'Anna-Cona Arcispedale Sant'Anna-Cona (8 ricoveri)
Via Aldo Moro, 8 - 44124 Cona di Ferrara (FE)
Emilia Romagna - Italia
Tel.0532 236.111
www.ospfe.it/
Ospedale Maggiore Bologna Ospedale Maggiore Bologna (8 ricoveri)
Largo Nigrisoli, 2 - 40133 Bologna (BO)
Emilia Romagna - Italia
Tel.+39 051 6478111
Ospedale S.Eugenio Ospedale S.Eugenio (8 ricoveri)
P.le dell'Umanesimo, 10 - 00144 Roma (RM)
Lazio - Italia
Tel.0039 06 51001
Azienda Ospedaliera S.Camillo Forlanini Azienda Ospedaliera S.Camillo Forlanini (7 ricoveri)
Piazza Carlo Forlanini 1 - 00151 Roma (RM)
Lazio - Italia
Tel.0039 06 58701
Ospedale M. Bufalini Ospedale M. Bufalini (7 ricoveri)
Viale Ghirotti, 286 - 47521 Cesena (FC)
Emilia Romagna - Italia
Tel.+39 0547 352111
Policlinico Umberto I Policlinico Umberto I (7 ricoveri)
Viale del Policlinico 155 - 00161 Roma (RM)
Lazio - Italia
Istituto Mediterraneo per i Trapianti e Terapie ad Alta Specializzazione Istituto Mediterraneo per i Trapianti e Terapie ad Alta Specializzazione (6 ricoveri)
Via Ernesto Tricomi, 1 - 90127 Palermo (PA)
Sicilia - Italia
Tel.091 2192111
www.ismett.edu
Ocularistica Italiana Srl Ocularistica Italiana Srl (6 ricoveri)
via Duilio 13 - 00192 Roma (RM)
Lazio - Italia
Tel.06 3210718
Azienda Ospedaliera Universitaria Pisana Azienda Ospedaliera Universitaria Pisana (5 ricoveri)
Via Roma, 67 - Pisa (PI)
Toscana - Italia
Tel.050-993892
www.ao-pisa.toscana.it
Ospedale Civile di Pordenone Ospedale Civile di Pordenone (5 ricoveri)
via Montereale 24 - 33170 Pordenone (PN)
Friuli Venezia Giulia - Italia
Tel.0434 399111
www.aopn.sanita.fvg.it/
Ospedale Niguarda Ospedale Niguarda (5 ricoveri)
Piazza Ospedale Maggiore, 3 - 20162 Milano (MI)
Lombardia - Italia
Tel.+39 02 6444.1
Ospedale Regina Margherita Ospedale Regina Margherita (5 ricoveri)
Piazza Polonia 94 - 10126 Torino (TO)
Piemonte - Italia
Tel.+39 011.313.4355
www.oirmsantanna.piemonte.it
Ospedale S.Donato Milanese Ospedale S.Donato Milanese (4 ricoveri)
Via Rodolfo Morandi, 30 - 20097 San Donato Milanese (MI)
Lombardia - Italia
Tel.02 527741
www.grupposandonato.it
Policlinico Modena Policlinico Modena (4 ricoveri)
Via del Pozzo 71 - 41124 Modena (MO)
Emilia Romagna - Italia
Tel.+39 059.422.2111
www.policlinico.mo.it
CTO Torino CTO Torino (3 ricoveri)
Via Gianfranco Zuretti, 29 - 10126 Torino (TO)
Piemonte - Italia
Tel.011-6933.111
www.cittadellasalute.to.it/?option=com_content&view=article&id=29843Aospedale-cto
Az.Osp. S.Gerardo Monza Az.Osp. S.Gerardo Monza (2 ricoveri)
Via Giambattista Pergolesi, 33 - 20900 Monza (MB)
Lombardia - Italia
Tel.+39 0392331
hsgerardo.org
Fondazione Bambini e Autismo Onlus Fondazione Bambini e Autismo Onlus (2 ricoveri)
Via Vespucci 8/a - 33170 Pordenone (PN)
Friuli Venezia Giulia - Italia
Tel.0434 29187
www.bambinieautismo.org
Hesperia Hospital Hesperia Hospital (2 ricoveri)
Via Arquŕ, 80/A - 41125 Modena (MO)
Emilia Romagna - Italia
Tel.059 449111
Ospedale Bellaria Ospedale Bellaria (2 ricoveri)
Via Altura, 3 - 40139 Bologna (BO)
Emilia Romagna - Italia
Tel.+39 051 6225111
Ospedale di Belcolle - Viterbo Ospedale di Belcolle - Viterbo (2 ricoveri)
Strada Sammartinese - Viterbo (VT)
Lazio - Italia
Tel.0761 3391
Ospedale G. Pasquinucci Opa Ospedale G. Pasquinucci Opa (2 ricoveri)
Via Aurelia Sud Montepepe - 54100 Massa (MS)
Toscana - Italia
Tel.0585493602
apollo.ifc.cnr.it/massa/storia.html
Ospedali Riuniti di Bergamo Ospedali Riuniti di Bergamo (2 ricoveri)
Largo Barozzi, 1 - 24128 Bergamo (BG)
Lombardia - Italia
Tel.+39 035 269111
www.ospedaliriuniti.bergamo.it/
Azienda Ospedaliera Senese Azienda Ospedaliera Senese (1 ricoveri)
Viale Mario Bracci, 16 - 63100 Siena (SI)
Toscana - Italia
Tel.0577 585111
Nave Cavour Nave Cavour (1 ricoveri)
- Taranto (TA)
Puglia - Italia
Ospedale Aosta Ospedale Aosta (1 ricoveri)
viale Ginevra 3 - 11100 Aosta (AO)
Val d'Aosta - Italia
Tel.0165 54 31
www.ausl.vda.it/datapage.asp?id=70
Ospedale Infermi Rimini Ospedale Infermi Rimini (1 ricoveri)
Viale Settembrini 2 - 47923 Rimini (RN)
Emilia Romagna - Italia
Tel.0541 705111
www.auslromagna.it/luoghi/ospedali/ospedale-infermi-di-rimini
Ospedale Israelitico Ospedale Israelitico (1 ricoveri)
Via Fulda 14 - 00148 Roma (RM)
Lazio - Italia
Tel.06655891
ospedaleisraelitico.it/
Ospedale San Camillo di Venezia I.R.C.C.S. Ospedale San Camillo di Venezia I.R.C.C.S. (1 ricoveri)
Via Alberoni 70 - 30126 Lido di Venezia (VE)
Veneto - Italia
Tel.041 22 07 263
www.ospedalesancamillo.net
Policlinico San Marco Policlinico San Marco (1 ricoveri)
Via Zanotto, 40 - 30173 Mestre (VE)
Veneto - Italia
Tel.041 5071618
www.policlinicosanmarco.it/
Presidio Ospedaliero Santo Spirito In Sassia Presidio Ospedaliero Santo Spirito In Sassia (1 ricoveri)
Lungotevere in Sassia 1 - Roma (RM)
Lazio - Italia
Tel.0668351